Tag konfrontationen - Skab modig dialog og ægte forandring

Som ledere støder vi på konfrontationer hver eneste dag. Både konfrontationer mellem os selv og medarbejdere eller kollegaer, og når vi er vidne til konfrontationer mellem andre. Nogle ledere spurter af sted for at undgå dem. Andre bider tænderne sammen og håber, at de hurtigt er overstået. Men i Birgitte Nortvigs nye bog bliver vi opfordret til at opsøge konfrontationerne og gøre dem til en del af vores dagligdag.

En konfrontation er ikke det samme som en konflikt. En konfrontation udfordrer det eksisterende for at bidrage til et endnu bedre resultat. Det kan skabe en konflikt, men ikke nødvendigvis. Konfrontation betyder ”pande mod pande”, og en leder skal have modet til at læne sin pande ind i konfrontationen og opfordre medarbejdere til at gøre det samme.

Bogen "Tag Konfrontationen - Skab modig dialog og ægte forandring" er skrevet med udgangspunkt i Birgitte Nortvigs erfaringer med organisationsudvikling og forandringsledelse.

Bogen henvender sig til ledere på alle niveauer, og andre der har formelt eller uformelt ledelsesansvar og giver viden om og værktøjer til:

  • Hvordan du opdager og handler på konfrontationer
  • Hvordan du opsøger konfrontationen og bidrager konstruktivt
  • Hvordan du inspirerer andre til at opdage, bidrage og handle på konfrontationer

Om forfatteren
Birgitte Nortvig, virksomhedsrådgiver, har arbejdet med ledelse, rådgivning og relationer gennem de sidste 25 år. Hun har stået for strategiske udviklingsprocesser, ledelsesudvikling, supervisioner og rådgiveruddannelser for private, statslige, kommunale og politiske organisationer og fagforeninger.

Birgitte Nortvig har tidligere arbejdet som leder samt udviklings- og proceskonsulent. Siden 2008 har hun været selvstændig og etablerede sin nuværende konsulentvirksomhed ”Birgitte Nortvig – fra strategi til handling” tilbage i 2013. Hun er desuden ekstern lektor på DTU.

I 2018 udgav Birgitte Nortvig ”Rådgiverhåndbogen – værktøjer og metoder til værdiskabende rådgivning” på Djøf Forlag.

logo-hvid