Podcasts

Jeg hører hvad du siger

Afsnit 1:

Podcast: Jeg hører hvad du siger, afsnit 1

Hvorfor føler medarbejdere sig ofte ikke hørt, når de møder sætningen ”Jeg hører, hvad du siger”?

Udtrykket har sneget sig ind i vores sprog med udbredelsen af anerkendende ledelse. Men hvad sker der på arbejdspladsen, når man bringer metoder fra det terapeutiske rum ind i en organisation? Hvorfor har det den modsatte effekt? Og er det på tide at sende "Jeg hører, hvad du siger" på pension eller har udtrykket stadigvæk en berettigelse i sproget, som kan berige arbejdslivet?

Det taler Mathilde Anhøj, vært og kulturformidler, med Louise Dinesen, chefspykolog og Birgitte Nortvig, virksomhedsrådgiver om, i første afsnit af Djøfs nye podcast om kontorklichéer og hadeord. Måske kan vi alligevel lære noget af de værste ord på jobbet!

Vært: Mathilde Anhøj

Klipper og producer: Kathrine Wismann

Podcasten er produceret af Rakkerpak Productions for Djøf.

Afsnit 4:

Podcast: Jeg hører hvad du siger, afsnit 4

I programmet taler vi om udtrykket “agil”, som er et latinsk ord, der oprindeligt betyder noget i retningen af velkoordineret og atletisk! Spørgsmålet er, hvad pokker det betyder, når man bruger det om medarbejdere eller virksomheder… og hvorfor vi efter sigende er rigtig trætte af at høre udtrykket.

Mathilde Anhøj kalder det ene slidte arbejdsudtryk efter det andet til en tiltrængt MUS-samtale, så vi kan få afgjort, om det er et tomt modeord, der er ved at være pensionsmodent, eller om der er tale om egentlige fagudtryk, som vi faktisk slet ikke kan undvære…

Vært: Mathilde Anhøj

Eksperter: Birgitte Nortvig, virksomhedsrådgiver og forfatter til bogen 'Tag konfrontationen' og Kristian Kreiner, professor emeritus i organisationsteori ved CBS.

Tilrettelægger og klipper: Kathrine Wismann.

Podcasten er produceret af Rakkerpak Productions for Djøf.

logo-hvid